Voor ouder/verzorger

Vaak is het voor ouders of verzorgers moeilijk de juiste weg te vinden binnen de jeugdhulp als je kind hulp nodig heeft. Waar kun je de beste hulp vinden? Wat zijn de wachttijden? Blijven de ouders betrokken bij de behandeling? Binnen Amsterdam zijn ouders en verzorgers goed af bij JA!, wij zorgen dat jullie betrokken blijven en kijken altijd naar de best passende hulp voor je kind en voor jullie. Stichting JA! is een samenwerkingsverband tussen zes belangrijke jeugdhulporganisaties met ieder een afzonderlijk specialisme. Zo kunnen we met elkaar zorgen voor de beste ondersteuning.

Jeugdhulp van 0 tot 18 jaar

Loop je vast of kom je ergens niet meer uit? Bij de meeste vragen kun je terecht bij een buurtteam, Ouder- en kindteam of bij je huisarts. Het Ouder- en kindteam, de huisarts, jeugdreclassering of jeugdbescherming kan JA! betrekken wanneer er aanvullende specialistische jeugdhulp nodig is.  

Voor onze hulp is altijd een verwijzing nodig, deze kan je ontvangen van een ouder- en kindadviseur, een jeugdbeschermer, een jeugdreclasseerder of een huisarts. Zonder verwijzing, kunnen we je helaas niet helpen.  

Dit doen wij op maat en in je eigen omgeving. JA! begint niet opnieuw, maar sluit aan bij wat er al gedaan is in jouw gezin.  

JA! biedt aanvullende specialistische jeugdhulp aan kinderen, jongeren en gezinnen. Dit vindt plaats waar dit het gezin het meeste helpt: thuis, op school of in de wijk, of op een locatie van JA!.

Mijn kind heeft hulp nodig

Heeft je kind hulp nodig? Het begeleiden of behandelen van jongeren, gezinnen of andere samenlevingsvormen is een kwestie van maatwerk. Het begint met vertrouwen. Vertrouwen van de ouder/verzorger in Stichting JA! en de aangesloten zorgaanbieders. Bekijk daarom nauwgezet of bij de zorgaanbieders de kennis en ervaring aanwezig is om te beantwoorden aan jouw vraag. Neem vervolgens contact op met een professionele verwijzer voor een verwijzing naar JA!. Samen bepalen we welke hulp het beste bij jouw vraag past. Snel kunnen wij contact leggen, een plan opstellen en samen met jullie aan de slag gaan.

Aanmelden
Hoe kunnen wij uw kind helpen? - Jeugdspecialisten Amsterdam bestaat uit zes jeugdzorgorganisaties binnen Amsterdam.

Verhalen

“Ik ben blij dat Familysupporters in mijn leven is gekomen”

Mijn eerste ExtraThuis jonge moeder is dit weekend uit huis gegaan! Na 10 maanden heeft zij een woning gekregen in Amsterdam Noord.

Lees meer

“Er is veel veranderd in de periode dat ik bij Timon woonde.”

Het verhaal van Tim (27) laat zien dat de combinatie van professionele én vrijwillige inzet een belangrijke bijdrage kan leveren aan duurzaam herstel.

Lees meer

“Jesse is veranderd in een jongetje dat blij is.”

Mijn zoontje had sinds zijn eerste jaar een sonde en kreeg vijf sondevoedingen per dag. We probeerden het eerst bij een reguliere opvang.

Lees meer