Voor ouder/verzorger

Vaak is het voor ouders of verzorgers moeilijk de juiste weg te vinden binnen de jeugdzorg als je kind hulp nodig heeft. Waar kun je de beste zorg vinden? Wat zijn de wachttijden? Blijven de ouders betrokken bij de behandeling? Binnen Amsterdam zijn ouders en verzorgers goed af bij JA, wij zorgen dat jullie betrokken blijven en kijken altijd naar de best passende zorg voor je kind en voor jullie. Stichting JA is een samenwerkingsverband tussen zes belangrijke jeugdzorgorganisaties met ieder een afzonderlijk specialisme. Zo kunnen we met elkaar zorgen voor de beste ondersteuning.

Jeugdhulp van 0 tot 25 jaar

Tijdens de leeftijdsfasen kunnen verschillende problemen optreden. Heeft een pasgeborene of peuter verpleegkundige opvang nodig? Of wil je thuis ondersteuning bij een kind met eetproblemen? Dan kan Zigzag verpleegkundige ondersteuning bieden. Voor peuters, kleuters of jongeren die aanpassingsproblemen of leerstoornissen op school hebben, bieden Groei & Glunder en Fibbe elk op hun eigen manier begeleiding. FamilySupporters begeleidt kinderen en jonge ouders die tussen wal en schip dreigen te vallen naar een veilige situatie. Bij Terminal 18 en Timon werken specialisten op het gebied van complexe psychische jeugdhulp en gezinsproblematiek. Daardoor kan JA in vrijwel alle gevallen aanbieden wat het beste past bij het betreffende individu of gezin.

Mijn kind heeft hulp nodig

Heeft je kind hulp nodig? Het begeleiden of behandelen van jongeren, gezinnen of andere samenlevingsvormen is een kwestie van maatwerk. Het begint met vertrouwen. Vertrouwen van de ouder/verzorger in Stichting JA en de aangesloten zorgaanbieders. Bekijk daarom nauwgezet of bij de zorgaanbieders de kennis en ervaring aanwezig is om te beantwoorden aan jouw vraag. Neem vervolgens contact op met een professionele verwijzer voor een verwijzing naar JA. Samen bepalen we bij welke organisatie jouw vraag het beste kan worden neergelegd. Dan kunnen wij snel contacten leggen, een plan opstellen en aan de slag gaan.

Aanmelden
Hoe kunnen wij uw kind helpen? - Jeugdspecialisten Amsterdam bestaat uit zes jeugdzorgorganisaties binnen Amsterdam.

Verhalen

“Ik ben blij dat Familysupporters in mijn leven is gekomen”

Mijn eerste ExtraThuis jonge moeder is dit weekend uit huis gegaan! Na 10 maanden heeft zij een woning gekregen in Amsterdam Noord.

Lees meer

“Er is veel veranderd in de periode dat ik bij Timon woonde.”

Het verhaal van Tim (27) laat zien dat de combinatie van professionele én vrijwillige inzet een belangrijke bijdrage kan leveren aan duurzaam herstel.

Lees meer

“Jesse is veranderd in een jongetje dat blij is.”

Mijn zoontje had sinds zijn eerste jaar een sonde en kreeg vijf sondevoedingen per dag. We probeerden het eerst bij een reguliere opvang.

Lees meer