“Ik ben blij dat Familysupporters in mijn leven is gekomen.”

Mijn eerste ExtraThuis jonge moeder is dit weekend uit huis gegaan! Na 10 maanden heeft zij een woning gekregen in Amsterdam Noord. Zij en haar kinderen (4 en 7) kwamen hier binnen na lang te hebben gezworven. Ze aten nauwelijks, want ze waren inmiddels gewend geraakt aan weinig voedsel. Ze zei alleen het hoognodige en sloot zichzelf en haar kinderen het liefst de hele dag op in haar kamer.

Daarnaast was zij lid van een kerk die haar steun gaf, maar ook veel vroeg (financieel en tijd). In deze 10 maanden hebben wij voor elkaar gekregen dat zij inziet dat zij graag lid is van deze kerk, maar dat haar kinderen altijd vóór gaan. Dat was in het begin even moeilijk, maar langzaamaan zagen wij dat de invloed van de kerk minder werd. De kinderen voelden zich vrij, renden en speelden met de andere kinderen hier in huis. Zij en haar kinderen durfden weer te eten en kwamen een paar kilo aan. Moeder liep vaak zingend en dansend door het huis. Ook hebben wij stappen gemaakt in de opvoeding van de kinderen. Met name maakte moeder meer tijd vrij om daadwerkelijk iets met haar kinderen te doen en ze naar school te brengen. Gedurende haar verblijf heeft zij ook een baan gevonden!

Tijdens haar eindgesprek gaf zij aan dankbaar te zijn dat zij hier heeft gewoond en begeleiding kreeg. Zij gaf aan dat het de kleine dingen zijn die zij meeneemt in haar verdere leven. Haar woorden: “Ik kijk tegen u op. U bent een baas en u werkt hard, maar uw kinderen komen niets tekort. U geeft ze veel liefde en ze weten dat zij altijd op u kunnen rekenen. Dat wil ik ook voor mijn kinderen. U heeft mij gemotiveerd om te gaan werken en om in het nieuwe schooljaar de studie “Social Work” te gaan volgen.’’

Door Candy Limon, ExtraThuis-ouder bij FamilySupporters

Andere verhalen

“Er is veel veranderd in de periode dat ik bij Timon woonde.”

Het verhaal van Tim (27) laat zien dat de combinatie van professionele én vrijwillige inzet een belangrijke bijdrage kan leveren aan duurzaam herstel.

Lees meer

“Jesse is veranderd in een jongetje dat blij is.”

Mijn zoontje had sinds zijn eerste jaar een sonde en kreeg vijf sondevoedingen per dag. We probeerden het eerst bij een reguliere opvang.

Lees meer