Terminal 18

Jeugdhulp en geestelijke gezondheidszorg voor jongeren van 12-25 jaar, waaronder forensische jeugd of jongeren met complexe problematiek. Integrale aanpak: agressiebeheersing, re-integratie, 24/7 ondersteuning. Zowel voor jongeren zelf als voor hun gezin en/of omgeving.

Lees verder

Terminal 18 heeft veel ervaring opgedaan in jeugdhulp, geestelijke gezondheidszorg en justitie. Van daaruit kan ondersteuning worden geboden die niet beschikbaar is binnen het reguliere aanbod jeugdzorg. Voor ons ligt de leeftijdsgrens om hulp te bieden dus niet bij 18 jaar.

De jongeren die wij begeleiden, worden meestal aangemeld door hun ouders, de school of een hulpverlener. Vaak vinden zij zelf dat ze geen hulp nodig hebben. Daarom gaan wij ‘naast hen staan’ op het schoolplein, in de sportschool of op straat. Daarvoor zijn wij dag en nacht, alle dagen van de week bereikbaar. Elke jongere krijgt een begeleider op proef en kan beslissen of het ‘klikt’. Zo niet dan zoeken we verder. Daarna wordt de hulp in de directe omgeving rondom de jongere en zijn gezin georganiseerd.

Het is de bedoeling van de Terminal 18-collega’s zich zo snel mogelijk overbodig te maken. Jongeren met problemen thuis, op school, op hun werk of met politie en justitie zitten meestal niet te wachten op een professionele begeleider. Maar als deze een goed, praktisch persoon is, kan die helpen de problemen overzichtelijk te maken en kan de jongere zelf werken aan het oplossen van de problemen.

Ga naar Terminal 18

Andere jeugdzorgaanbieders van JA - Jeugdspecialisten Amsterdam

Jeugdspecialisten Amsterdam - Zigzag - verpleegkundig kinderdagverblijf - jeugdzorg

Zigzag Zorg

Verpleegkundige dagopvang en specialistische zorg voor kinderen van 0-4 jaar met een complexe zorgvraag. Ook biedt Zigzag ambulante eetbegeleiding, zo nodig in combinatie met thuiszorg.

Lees meer
Jeugdspecialisten Amsterdam - Family Supporters - Advies en psychische hulp

FamilySupporters

Advies en psychische hulp voor kinderen, jongeren, ouders of gezinnen in alle leeftijdscategorieën. Integrale aanpak, met oog voor diversiteit.

Lees meer
Jeugdspecialisten Amsterdam - Groei & Glunder - Gespecialiseerde begeleiding

Groei & Glunder

School-, thuis- en gezinsbegeleiding voor kinderen van 5-15 jaar met een ontwikkelingsachterstand op basis van autisme, ADHD, lichamelijke en/of geestelijke beperkingen.

Lees meer

Fibbe

Bij Fibbe vinden ze dat specialistische jeugdhulp makkelijk toegankelijk moet zijn. Op hun polikliniek in Amsterdam is een deskundig team aanwezig waardoor snel de juiste specialist en de best passende hulp geboden kan worden.

Lees meer
Jeugdspecialisten Amsterdam - Timon - Opvoeden en opgroeien

Timon

Voor jongeren van 0-23 jaar en hun gezinnen met meervoudige complexe problematiek biedt Timon: pleegzorg, intensieve gezinsbehandeling, hulp bij (v)echtscheiding en systeemaanpak (MDFT).

Lees meer