Unalzorg
Unalzorg biedt sinds 2005 ambulante begeleiding, behandeling en diagnostiek aan o.a. jongeren en gezinnen met complexe en/of meervoudige hulpvragen. Dit zijn bijvoorbeeld jongeren met een (licht) verstandelijke beperking, ASS, depressie of ontwikkelings- en gedragsproblematiek. Ook bieden zij kleinschalige, ontwikkelingsgerichte dagbesteding en diverse leerzame activiteiten op hun zaterdagopvang. Veel cliënten van Unalzorg hebben een migratieachtergrond. Hun multiculturele team spreekt meerdere talen (o.a. Turks, Marokkaans, Arabisch, Eritrees, Syrisch). Unalzorg wil voor elke cliënt de hoogst haalbare kwaliteit van leven realiseren door goed georganiseerde zorg op maat, systeembenadering en een integrale én interculturele aanpak.
Lees verderHet doel van Unalzorg is het versterken van de eigen kracht van kwetsbare jongeren en gezinnen om zo zelfstandig mogelijk verder te kunnen. Bij het versterken van de eigen kracht en het probleemoplossend vermogen van jongeren en gezinnen, betrekken ze het systeem (familie/netwerk) structureel zodat ook na hun zorg steun nabij is. Bij jongeren en gezinnen die geen of een te beperkt netwerk hebben, stimuleren ze vergroting van het sociale netwerk met behulp van de sociale basis.
De zorg wordt zoveel mogelijk geboden in de eigen leefomgeving van de jongeren en gezinnen, omdat daarmee de kans op succes het grootst is. Unalzorg werkt nauw samen met verschillende professionele partijen die actief zijn in het leven van de jongere en het gezin. Met korte lijnen onderhouden ze het contact met partijen zoals bijvoorbeeld scholen.
De jongeren en gezinnen spelen een zo actief mogelijke rol in de geboden zorg. Ze worden gedurende het gehele hulpverleningsproces nauw betrokken bij de zorg. Dit, niet alleen om de focus te houden op de regiefunctie van de jongeren en gezinnen, maar ook om de zelfredzaamheid te (blijven) vergroten als de zorg eindigt zodat ze zelfstandig verder kunnen. Unalzorg zoekt altijd naar de optimale match van aanpak, persoon en expertise, waarbij keuzevrijheid uiteraard voorop staat.
Ga naar Unalzorg